KüLTüR MANTAR TOHUMU - AN OVERVIEW

kültür mantar tohumu - An Overview

kültür mantar tohumu - An Overview

Blog Article

Kompostu hazırlamak için öncelikle karanlık ve nemli bir oda bulabilirsiniz. Bu profesyonel yetiştirme ortamlarında özel mantarhaneler ya da depolar olmaktadır. Sizler, evlerin en alt odalarını ya da bodrumlarını kullanabilirsiniz.

Sıvı miselimiz yanında nasıl ekim yapılacağına dair ve sonrasında yapılması gerekenlere dair yönerge gönderilmektedir.

Hasat süresi sonrasında yetiştirme odası boşaltılır. Oda temizlenip yıkandıktan sonra % 4 lük formaldehit ile ilaçlanmalıdır.

Kullanacağınız kaplarda karıştırma işlemine başlamadan önce tüm alt tabakaları ve diğer malzemeler tartılmalıdır.

Kullanımı Kolay: Sıvı konsantreyi suyla seyreltin ve anında sonuç almak için bitkilerinize uygulayın.

Mantarlar doprakta yetişmezler diğer bitkiler gibi fotosentez yapamazla bundan dolayı bitkilere yapışık olarak doğada ağaç diplerinde yetişirler. İhtiyaçları olan besini bitkilerden alırlar bitkilerden aldıkları besin fotosentez sonrası oluşan besinlerdir çünkü mantarlar fotosentez yapamazlar.

Eğer package üzerinde aksi bir uyarı yapılmadıysa temiz içme suyu ve şeker pekmezini karıştırıp içine tohumları ilave edin ve karışımı bir taşım kaynatıp dinlenmeye bırakın. 1-2 gün dinlendirdikten sonra temiz bir bez propertyımıyla tohumları sudan süzerek ayırın. Elinizde kalan suyu mantarları ekeceğiniz toprağa dökün. Ardından kuzu göbeği mantarı tohumlarını toprağa güzelce serin ve üzerini 1 santimetre kalınlığını geçmeyecek kadar ince bir toprak ve yaprak tabakasıyla dikkatlice kapatın.

" Mantarlar doğada bulunan hayvan ya da bitki sınıfileına dahil değildir. Ayrı bir tür olarak sınıflandırılmaktadır. Bazı türleri zehirli olabilmekle birlikte, yenilebilen türleri besleyici ve lezzetlidir. "

Mantarı yetiştirebilmek check here için kompost hazırlamanız gerekir. İstiridye mantarının pembe, mavi ve altın rengi olan çeşitleri vardır. Gerekli iklim koşulları sağlandığı zaman her yerde istiridye mantarını kolaylıkla yetiştirebilirsiniz.

Size göndereceğimiz mantar tohumunu yine aynı pakette dimension göndereceğimiz mantar torfuna karıştırarak ağzı geniş bir kaba ekiniz. 4-five günde bir fileıs fileıs şeklinde nemlendirme yapınız. Mantarlar 40-45 güne kadar çıkmaya başlayacaktır. Torf ve tohum yanında sizlere mantar yetiştiriciliği hakkında bilgi verecek eğitim kılavuzu da göndereceğiz. Birden fazla siparişlerinizi kargo parasının daha az tutması için tek pakette göndereceğiz.

Plastik bir kap kullanıyorsanız, alt tabaka üzerinde hava akışına izin vermek için kabın yanlarına ve kapağına solunum delikleri açtığınızdan emin olmanız gerekir.

Mantar tohumlarının ekim işlemi özel koşullar altında yapılmaktadır. Mantar ekimi kompost ile birlikte yapılır. Yeteri miktarda kompostun toprağa karıştırılması ile birlikte mantar miselleri de sağlıklı bir ortamda toprakları yani doğal ortamlarına kavuşurlar. Ortalama ten kilogram kompost içerisinde yaklaşık olarak three hundred - five hundred gram mantar miseli bulundurulması gerekmektedir.

Kuzu Kuşbaşı Yemekleri: 20 Şahane Tarif Dana etine göre hızlı ve yumuşak pişmesiyle bilinen kuzu etinin her yemeğe girebilen hali; kuzu…

evinizde işyerinizde yada bahçenizde kuzu göbeği mantarı yetiştirin. Sporlar tahıl tanelerine aşılanmıştır. buğworking day yada akdarıya aşılanmış milyonlarca spor tanesi.

Report this page